fbpx

Paardencoaching

bij kinderen en pubers

Inschrijven
Bijscholing voor

Paardencoaches en Jeugdhulpverleners

Deze bijscholing is SKJ-geaccrediteerd voor 28 SKJ punten

Wil je paarden inzetten in de begeleiding bij kinderen en pubers?

Van kinderen wordt tegenwoordig steeds meer verwacht, hoe klein ze ook zijn. Ze moeten al van alles, krijgen steeds meer prikkels mee en willen het al graag goed doen. Ieder kind is uniek en verdient een aanpak die helemaal op hem of haar is afgestemd.

Hoe fijn is het als een kind of puber welke zichzelf niet goed begrepen voelt te maken krijgt met een integere en bekwame Paardencoach? Gewoon iemand die er voor ze is, waar ze een geweldige middag mee beleven. De  onbevooroordeelde aanwezigheid en het knuffelvermogen van een paard doet het zo onwijs goed bij kinderen en pubers.  

Dat is zo bijzonder in deze tijd en daarom niet gek dat Paardencoaching bij kinderen en pubers steeds populairder wordt! Een kind kan vaardigheden opdoen uit deze ervaring, dankzij jou, voor zijn leven lang! Dat is toch bijzonder? Wij begrijpen dat de professional dit serieus neemt en zichzelf hier op de juiste manier in wil specialiseren.

We krijgen veel interessante vragen uit het werkveld. Hoe zet je dat paard in? Bij welke ontwikkelingsfase past welke activiteit? Hoe kan men doormiddel van het paard sociale vaardigheden verbeteren? Hoe kan het kind werken aan vertrouwen in mensen met behulp van een shetlandpony?

Wat zijn leuke en paardvriendelijke activiteiten om in te zetten tijdens een sessie? Vanuit welke theorie werkt de paardencoach? Hoe werkt Motiverende Gespreksvoering bij pubers? Op al deze vragen hebben wij samen onder supervisie van het SKJ en vanuit Hogeschool Windesheim een waardevolle driedaagse training ontwikkeld.

Dus ben jij die beroepsprofessional in de jeugdhulpverlening? Wil jij op een leuke en leerzame manier verdiepen in het fenomeen paardencoaching? Of ben jij als deskundige Paardencoach continu opzoek naar verdieping, zodat je de kinderen nog beter kunt helpen? Wil je nieuwe tools leren om kinderen met behulp van paarden in hun kracht te zetten, zodat zij meer zelfvertrouwen krijgen? Dan is de bijscholing Paardencoaching bij kinderen en pubers echt iets voor jou!

Download de Brochure

Meer lezen? En alle informatie doorsturen naar collega’s? Daarvoor hebben we een brochure ontwikkeld.

Over de bijscholing 

Paardencoaching voor kinderen en Pubers

 

O2C werkt met de ontwikkelingsfasen van Erikson. We passen de wetenschappelijk erkende interventie, Motiverende Gespreksvoering toe, tijdens de coaching en zijn als opleider SKJ-geaccrediteerd.

We vinden kwaliteit ontzettend belangrijk als men kinderen in hun ‘fragiele’ emotionele ontwikkeling bijstaat. Dit valt of staat met de activiteiten die de coach of therapeut weet in te zetten.

Voor de Paardencoach die al goed op de hoogte is van de emotionele ontwikkeling van kinderen en pubers is deze module eveneens van grote meerwaarde. We gaan namelijk veel in de praktijk met elkaar aan de slag en coaches worden gezamenlijk aan het werk gezet om activiteiten met de paarden te organiseren aan de hand van verschillende casuïstiek en opdrachten.

Thema’s die aanbod komen tijdens de training:
 
 • Wie ben ik als coach? Wat zijn mijn talenten?
 • Hoe is mijn eigen jeugd verlopen? Je persoonlijke ontwikkelingsfases?
 • Wat moet ik weten als Paardencoach voor kinderen en pubers?
 • De ontwikkelingsfasen van Erikson
 • De Motiverende Gespreksvoering bij kinderen.
 • Coachingsvaardigheden en tools: waaronder een goed te gebruiken spel.
 • Coachingsvaardigheden en tools: waaronder een goed te gebruiken spel.
 • Welke activiteiten sluiten aan binnen de Paardencoaching met kinderen en pubers?

De training is

iets voor jou als:
 • Als je al met kinderen werkt, bijvoorbeeld in je eigen praktijk of in de zorg, en je meer wil verdiepen. Het werken met paarden is een hele waardevolle aanvulling voor iedere hulpverlener die met kinderen werkt!
 • Als je al paardencoach bent, en je je meer wil verdiepen in kinderen en pubers.
 • Als je al met paarden en kinderen werkt, en een extra verdiepingsslag wil maken voor je cliënten en in je eigen ontwikkeling.

Inzicht in je eigen proces

& tools om met kinderen en pubers te werken

Na de bijscholing ken je praktische oefeningen en gespreksvaardigheden om kinderen op een praktische manier en spelenderwijs te laten leren. Je kunt aan de slag met thema’s als zelfvertrouwen, grenzen aangeven, samenwerken, minder piekeren, meer ontspanning etc. Je hebt kennis van theoretische modellen die ervoor zorgen dat je kinderen en pubers beter begrijpt. Je hebt jouw eigen jeugd onder de loep genomen, waardoor je jezelf als mens en als hulpverlener nóg beter kent en dus ook jouw cliënten beter kunt begeleiden.

De bijscholing bestaat uit heel veel praktische oefeningen met paarden, pony’s welke jij in jouw eigen praktijk kunt gaan inzetten.

Praktische informatie

26 februari, 4 maart en 25 maart 2020

Locatie: De bijscholing vindt plaats op de Prinses Maxima Manege in Den Dolder.

Certifcaat: Iedereen krijgt na afronding van de bijscholing SKJ-punten en een geldig certificaat. Belangstellenden krijgen een bewijs van deelname.

Tijd: 10.00 uur tot 15.00 uur per opleidingsdag (incl. lunch)

Kosten:  950,- exclusief BTW

Meedoen met de bijscholing?

Meld je dan hieronder aan

Selecteer wat van toepassing is

Algemene voorwaarden