Paardencoaching bij kinderen en pubers!

In het weekend van 18 en 19 maart of 17 en 18 juni 2023 , €950 excl 21% btw aan te vragen met STAP-budget.
Inschrijven
Bijscholing voor

Paardencoaches en Jeugdhulpverleners

Wil je paarden inzetten in de begeleiding bij kinderen en pubers?

Van kinderen wordt tegenwoordig steeds meer verwacht, hoe klein ze ook zijn. Ze moeten al van alles, krijgen steeds meer prikkels mee en willen het al graag goed doen. Ieder kind is uniek en verdient een aanpak die helemaal op hem of haar is afgestemd. 

Hoe fijn is het als een kind of puber, welke zichzelf niet goed begrepen voelt, te maken krijgt met een integere en bekwame paardencoach? Gewoon iemand die er voor ze is, waar ze een geweldige middag mee beleven. Onbevooroordeelde aanwezigheid én het knuffelvermogen van een paard doen het bewezen goed bij kinderen en pubers.  Dat is bijzonder in deze tijd! Daarom is het niet gek dat paardencoaching bij kinderen en pubers steeds populairder wordt!

Een kind kan uit deze manier van coachen vaardigheden opdoen die een leven lang meegaan. En dat, omdat jij als hulpverlener deze manier van coachen beheerst! Dat is toch bijzonder? 

Wij begrijpen dat de professional dit serieus neemt en zichzelf hier op de juiste manier in wil specialiseren. 

We krijgen veel interessante vragen uit het werkveld.

Hoe zet je dat paard in? Bij welke ontwikkelingsfase past welke activiteit? Hoe kan men door middel van het paard sociale vaardigheden verbeteren? Hoe kan het kind werken aan vertrouwen in mensen met behulp van een Shetlandpony?

Wat zijn leuke en paardvriendelijke activiteiten om in te zetten tijdens een sessie? Vanuit welke theorie werkt de paardencoach? Hoe werkt Motiverende Gespreksvoering bij pubers?

Op al deze vragen hebben wij een waardevolle tweedaagse training ontwikkeld, boordevol activiteiten! 

De training bestaat uit twee dagen op locatie.

Ben jij die professional in de jeugdhulpverlening? Wil jij je op een leuke en leerzame manier verdiepen in het fenomeen paardencoaching? Of ben jij als deskundige paardencoach op zoek naar verdieping, zodat je de kinderen nóg beter kunt helpen? Wil je nieuwe tools leren om kinderen met behulp van paarden in hun kracht te zetten, zodat zij meer zelfvertrouwen krijgen? Dan is de bijscholing Paardencoaching bij kinderen en pubers echt iets voor jou!

Over de bijscholing 

Paardencoaching voor kinderen en Pubers

 

O2C werkt met de ontwikkelingsfasen van Erikson. We passen de (wetenschappelijk erkende) interventie, Motiverende Gespreksvoering, toe tijdens de coaching. 

We vinden kwaliteit ontzettend belangrijk als men kinderen in hun fragiele emotionele ontwikkeling bijstaan. Dit valt of staat met de activiteiten die de coach of therapeut weet in te zetten.

Voor de paardencoach die al goed op de hoogte is van de emotionele ontwikkeling van kinderen en pubers is deze module eveneens van grote meerwaarde. We gaan namelijk veel in de praktijk met elkaar aan de slag.

Coaches worden gezamenlijk aan het werk gezet om activiteiten met de paarden te organiseren. Dit gebeurt aan de hand van verschillende casuïstiek en opdrachten. Je leert heel veel en je krijgt er ook nog eens gezonde energie van!

Thema’s die aanbod komen tijdens de training:
 
 • Wie ben ik als coach? Wat zijn mijn talenten?
 • Hoe is mijn eigen jeugd verlopen? Je persoonlijke ontwikkelingsfasen?
 • Wat moet ik weten als paardencoach voor kinderen en pubers?
 • De ontwikkelingsfasen van Erikson.
 • De Motiverende Gespreksvoering bij kinderen.
 • Coachingsvaardigheden en tools, waaronder een goed te gebruiken spel.
 • Welke activiteiten sluiten aan binnen paardencoaching met kinderen en pubers?

De training is

iets voor jou als:
 • Je al met kinderen werkt. Bijvoorbeeld in je eigen praktijk of in de zorg en je je meer wil verdiepen. Het werken met paarden is een hele waardevolle aanvulling voor iedere hulpverlener die met kinderen werkt!
 • Je al paardencoach bent, en je je meer wil verdiepen in kinderen en pubers.
 • Je al met paarden en kinderen werkt en een extra verdiepingsslag wil maken, zowel voor je cliënten als in je eigen ontwikkeling.

Inzicht in je eigen proces

& tools om met kinderen en pubers te werken

Na de bijscholing beheers je:

 • Praktische oefeningen en gespreksvaardigheden om kinderen op een praktische manier en spelenderwijs te laten leren.
 • Je kunt aan de slag met thema’s als: zelfvertrouwen, grenzen aangeven, samenwerken, minder piekeren, meer ontspanning etc.
 • Je hebt kennis van theoretische modellen die ervoor zorgen dat je kinderen en pubers beter begrijpt. Je krijgt hiervoor tevens een werkboek met werkvormen voor kinderen.
 • Je hebt jouw eigen jeugd onder de loep genomen. Je kent jezelf als mens en als hulpverlener nu nóg beter, dus ben je in staat ook je cliënten beter te begeleiden. 

De bijscholing bevat heel veel praktische oefeningen met paarden en pony’s, welke jij in jouw eigen praktijk kunt gaan inzetten.

Praktische informatie

weekend 18 en 19 maart of 17 en 18 juni 2023

Locatie: De bijscholing in maart vindt plaats in Almere. De bijscholing in juni vindt plaats in Wessem.

Tijd: 9.30 – 17.00 uur

Certificaat: Iedereen krijgt na afronding van de bijscholing geldig certificaat. Belangstellenden krijgen een bewijs van deelname. 

Kosten:  950,- exclusief BTW, inclusief lunch en werkboek met werkvormen speciaal voor kinderen.

Meedoen met de bijscholing?

Voel je welkom
Selecteer wat van toepassing is
Algemene voorwaarden(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.