fbpx

Coachpaarden aangeboden

Ben je op zoek naar een geschikt (coach)paard?

Open2Contact biedt zelf, maar ook via haar netwerk, paarden aan. De paarden zijn met zorg geselecteerd en fysiek & mentaal geschikt voor paardencoaching.

Aanbod

We bieden een aanbod van paarden die met zorg geselecteerd zijn. Paarden welke voor coaching en vaak ook minimaal recreatief inzetbaar zijn, niet snel schrikken, en het werk als coach paard fysiek en mentaal aan kunnen.

 

Vraag

Ook als je zelf een paard hebt welke je wilt aanbieden als coachpaard komt Open2Contact graag met je in contact. Na een screening met positieve uitkomst, kan ook jouw paard via deze website mogelijk ook als coach paard aan de slag.

Kwaliteit en veiligheid

Bij Open2Contact staat kwaliteit en veiligheid bovenaan. Onze missie is dan ook de kwaliteit van paardencoachen te verhogen. Door te voorkomen dat een paard met pijn in de ring staat, en veiligheid voor coachee gewaarborgd wordt.

Paarden voor paardencoaching

Open2Contact biedt zelf, maar ook via haar netwerk paarden aan. De paarden zijn met zorg geselecteerd en fysiek & mentaal geschikt voor paardencoaching. We willen ons namelijk hard maken voor een ‘kwaliteitsslag’ binnen de paardencoaching. Naast vakbekwame opleiding, bieden wij ook gezonde en mentaal geschikte (coach)paarden aan.

De geschiktheid van een paard begint bij ‘Het eerlijke achtergrondverhaal’ zodat je weet wat het paard aan kan en waarvoor hij/zij inzetbaar is, vinden wij. Ook mag het paard geen pijn hebben en moet hij nog inzetbaar kunnen zijn voor ritjes, zodat je hem naast het coachwerk ook een beetje mentaal fit kunt houden. Uiteraard mag het ook om een jong fit paard gaan, maar dan zoeken wij wel paarden met het juiste karakter om mee te coachen. Belangrijk is dat zij het echt leuk vinden om met mensen aan de slag te gaan.

Uiteindelijk faciliteren wij voor derden enkel via dit platform, maar kunnen wij geen enkele garanties geven over de verdere ontwikkelingen van het paard. Dit zul je zelf met de eigenaar moeten afstemmen, de paarden zijn slechts door ons geselecteerd op de punten; belastbaarheid, gedrag en karakter, gezondheid mentaal en fysiek, achtergrond en verhaal van de eigenaar. De eigenaar blijft aansprakelijk, maar met deze selectie maken wij verschil en beogen wij juiste en geschikte coachpaarden aan te bieden.

Er zullen doorlopend verschillende paarden worden aangeboden. Jong oud, hogere klasse, lagere klasse, allerlei geschikte coachpaarden komen langs. Het loont de moeite met regelmaat op deze pagina te kijken of ons even te bellen. Soms staat het paard nog niet online maar krijgen wij wel een geschikt paard voor je binnen. Ook het volgen van een uitgebreide grondwerkcursus met jouw nieuwe coachpaard in spé is mogelijk als het paard uit eigendom van O2C wordt aangeboden. Informeer gerust via info@open2contact.nl of er een paard naar jouw wensen/match aanwezig is.

Aanbod

Op dit moment is er geen aanbod van coach paarden.

Coachpaard aanbieden

Wil jij jouw paard aanbieden? Bijvoorbeeld omdat hij niet meer geschikt is voor jouw doeleinden, door bijvoorbeeld de leeftijd en de belastbaarheid die jij wenst voor de sport? Of anders…neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. En wie weet misschien kunnen wij jouw paard aanbieden in ons netwerk.

Paard laten overnemen door Open2Contact

Wij nemen ook zelf paarden over om hen te koppelen aan het juiste adres, dat is ook een van de mogelijkheden. Wij doen echter niet aan contractvormen en willen wel ‘vrij’ zijn met wat wij doen met het paard. Zo kan het paard binnen ons opleidingscentrum worden ingezet of worden gekoppeld aan een juiste persoon uit ons netwerk.

Wij zullen er altijd voor zorgen dat het paard de juiste verzorging krijgt. Kosten voor onder andere stalmanagement passend bij het paard, indien nodig gebitsverzorging, revalidatie bij blessures, hoefsmidkosten ect. zijn allemaal voor O2C. O2C is dan ook volledig eigenaar en verantwoordelijk voor het paard. We streven er naar dat de paarden naar een juiste plek gaan bij een juiste match. 

Paard zelf aanbieden via Open2Contact website

Echter kun je jouw paard ook zelf via dit platform aanbieden. Zo zorgen wij samen voor een juiste selectie, het juiste verhaal en een eerlijke match en goed tehuis voor uw paard en de toekomstige eigenaar. Voor deze mogelijkheid vragen we een vergoeding van €5 per week.

Formulier aanbieden paard/pony

Ja, ik wil dat O2C zorg draagt voor het vinden van een juist huisje voor mijn paard. Over te nemen door Open2Contact om te matchen aan de juiste klant, voor:

Nee, ik wil het paard zelf aanbieden aan een nieuwe eigenaar. Enkel aan te bieden op dit platform, paard blijft in beheer van eigenaar.