Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Bijscholing: Paardencoaching bij kinderen en pubers voor Paardencoaches en Jeugdhulpverleners

Deze bijscholing is SKJ-geaccrediteerd voor 28 SKJ punten

Wil je paarden inzetten in de begeleiding bij kinderen en pubers?

Van kinderen wordt tegenwoordig steeds meer verwacht, hoe klein ze ook zijn. Ze moeten al van alles, krijgen steeds meer prikkels mee en willen het al graag goed doen. Ieder kind is uniek en verdient een aanpak die helemaal op hem of haar is afgestemd. Hoe fijn is het als een kind of puber welke zichzelf niet goed begrepen voelt te maken krijgt met een integere en bekwame Paardencoach? Gewoon iemand die er voor ze is, waar ze een geweldige middag mee beleven. De  onbevooroordeelde aanwezigheid en het knuffelvermogen van een paard doet het zo onwijs goed bij kinderen en pubers.  Dat is zo bijzonder in deze tijd en daarom niet gek dat Paardencoaching bij kinderen en pubers steeds populairder wordt! Een kind kan vaardigheden opdoen uit deze ervaring, dankzij jou, voor zijn leven lang! Dat is toch bijzonder? Wij begrijpen dat de professional dit serieus neemt en zichzelf hier op de juiste manier in wil specialiseren.

We krijgen veel interessante vragen uit het werkveld. Hoe zet je dat paard in? Bij welke ontwikkelingsfase past welke activiteit? Hoe kan men doormiddel van het paard sociale vaardigheden verbeteren? Hoe kan het kind werken aan vertrouwen in mensen met behulp van een shetlandpony? Wat zijn leuke en paardvriendelijke activiteiten om in te zetten tijdens een sessie? Vanuit welke theorie werkt de paardencoach? Hoe werkt Motiverende Gespreksvoering bij pubers? Op al deze vragen hebben wij samen onder supervisie van het SKJ en vanuit Hogeschool Windesheim een waardevolle driedaagse training ontwikkeld.

Dus ben jij die beroepsprofessional in de jeugdhulpverlening? Wil jij op een leuke en leerzame manier verdiepen in het fenomeen paardencoaching? Of ben jij als deskundige Paardencoach continu opzoek naar verdieping, zodat je de kinderen nog beter kunt helpen? Wil je nieuwe tools leren om kinderen met behulp van paarden in hun kracht te zetten, zodat zij meer zelfvertrouwen krijgen? Dan is de bijscholing Paardencoaching bij kinderen en pubers echt iets voor jou!

Praktische informatie

Data: De 3-daagse bijscholing vindt plaats op de volgende data: 11 september, 18 september en 2 oktober 2019.

Plek: De bijscholing vindt plaats op de Prinses Maxima Manege in Den Dolder.

Certifcaat: Iedereen krijgt na afronding van de bijscholing SKJ-punten en een geldig certificaat. Belangstellenden krijgen een bewijs van deelname.

Tijd: 10.00 uur tot 15.00 uur per opleidingsdag (excl. lunch)

Lees hier meer over de bijscholing

Gegevens

Datum:
11 september, 2019
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
€950
Website:
https://www.open2contact.com/bijscholing-skj-paardencoaching-kinderen-pubers/