fbpx

Masterclass voor de Gediplomeerde Paardencoach

De verdiepende masterclass voor de professionele paardencoach!

Deze verdiepende module is bedoeld voor gediplomeerde ofwel gecertificeerde paardencoaches, om verdieping en verbreding in de vakkennis te brengen.

Na deze drie daagse training volop inspiratie, ontvang je 3 certificaten en als NOBCO geregistreerde coach ook PE punten.

Dag 1: Paardentaal voor paardencoaches – FSA Academy – Emiel & Chaja Voest 

14 oktober te Ruinerwold

Dag 2: Motiverende Gespreksvoering – Hogeschool Windesheim – Marlies Jellema

30 november te Zwolle

Dag 3: Ondernemende vaardigheden voor Paardencoaches – Open2Contact – Rosa van Veen & Bineke de Vries

16 december te Staphorst

Dé masterclass voor jou als professionele Paardencoach!

Als professioneel paardencoach sta je er in de dagelijkse praktijk vaak alleen voor, dat maakt dat je eenvoudigweg zelfstandig kunt zijn. Maar hoe houd jij jouw autonomie op peil? Hoe zorg jij ervoor dat zowel jouw gesprekstechnieken alsmede jouw omgangskunde met de paarden en jouw ondernemende kwaliteiten als vakbekwame professional op orde blijven en vooral; geüpdatet blijven met de laatste kennis vanuit het werkveld?

Vanwege haar vele contacten met professionals in het werkveld en de interesse voor ontwikkeling en trends binnen de sector van paardencoaches, biedt Open2Contact deze verdiepende masterclass aan in samenwerking met echte werkvelddeskundigen van niveau die speciaal voor Open2Contact deze masterclass heeft opgezet.

Ook geven wij als opleider voor paardencoaches een specifieke masterclass over hoe jij als paardencoach jouw ondernemende vaardigheden het beste kunt inzetten bij jouw doelgroep, het blijft tenslotte belangrijk om je te focussen en jouw doelgroep juist aan te spreken. Zodat jij blijvend klanten kan ontvangen, waardoor jouw bedrijf kan blijven groeien.

Verdiepen, bekwamen en ontmoeting met vakgenoten. Onze professionele trainers zien jou graag voor deze geweldige verdiepende driedaagse masterclass!

Omdat kwaliteit alleen haalbaar is als je je keer op keer blijft verdiepen. Ook is deze masterclass specifiek ontworpen om een aantal handige (evidente based practice, wettenschappenlijke) tools in te zetten, die wij oprecht graag willen delen binnen het werkveld om kwaliteit tijdens de coachsessies met paarden blijvend te vergroten.

Tevens reikt deze driedaagse masterclass verbinding aan tussen vakgenoten en worden er uitgebreid praktijksituaties gedeelt, zodat men huiswaarts keert met nieuwe inzichten en praktische vaardigheden waarvan men weet dat deze onderbouwd zijn.

Want jij wilt toch ook een goed lopende coachpraktijk met juiste inzet van instrumenten?

Drieluikje

In dit drieluikje ga jij actief aan de slag met name met jouw gesprekstechnische vaardigheden als paardencoach. Je gaat er nog beter en bewuster door communiceren. Je leert vooral de wetenschappenlijk onderbouwde techniek; Motiverende Gespreksvoering nog beter in te zetten.

Ook als jij al bekend bent met deze interventie doe jij (juist) heel veel extra ervaring op met deze techniek, op een gevorderd niveau. Docenten van de Hogeschool Windesheim nemen je speciaal mee in deze masterclass. De masterclass is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Open2Contact voor paardencoaches die werkzaam zijn in deze sector. Ook paardencoaches die net klaar zijn met hun opleiding, kunnen inspiratie genieten en ervaring opdoen dankzij deze masterclass.

Ook gaan we aan de slag met jouw belangrijkste instrument ‘het paard’, we gaan bij een van Nederlands grootste paardengedragspecialisaten aan de slag. Jij gaat je nog verder verdiepen en bekwamen in jouw tool als paardencoach bij Emiel Voest, in deze masterclass die hij speciaal voor paardencoaches met Open2Contact heeft ontwikkeld.

 

 

Wie

Paardencoaches die zichzelf na hun opleiding of een aantal jaren werkzaam te zijn in het werkveld, verder willen ontwikkelen en bekwamen.

Eisen

Men is in het bezit van een opleiding tot Paardencoach. Waar men deze heeft genoten maakt niet uit, als men maar gecertificeerd/gediplomeerd paardencoach is.

Doel

Paardencoaches blijvend voorzien van ‘gereedschappen’ en ’technieken’ om hun coachessies met paarden te voorzien van kwaliteit & blijvend verdiepen en bekwamen in het vakgebied als paardencoach.

Wat brengt het mij

 • Motiverende Gespreksvoeringsvaardigheden
 • Kennisupdate rondom instrument van de paardencoach: coachpaarden
 • Opdoen praktische kennis en vaardigheden vanuit werveldeskundigen (oefenen met de paarden, gesprekstechnieken)
 • Certificaat senior vakbekwaamheid voor Paardencoaches
 • Contact met collega’s en gevoel ‘samenhang’ te ervaren met werkveld in relatief zelfstandig beroep
Chaja en Emiel

Chaja en Emiel

Freestyle Academy

Met een enorme staat van dienst runnen Chaja en Emiel de Freestyle Academy. Emiel is tevens grondlegger van het freestyle systeem en geeft al meer dan vijfentwintig jaar trainingen vanuit deze methode. Emiel leidt samen met Chaja instructeurs binnen de paardensector op. Chaja is Orun gediplomeerd niveau 4 instructrice en heeft een bedrijfskundige achtergrond en blijft zichzelf verdiepen op allerlei vlakken.

Een aantal jaar geleden hebben zij samen met Rosa van Veen van Open2Contact het initiatief genomen om de cursisten van O2C jaarlijks te trainen op het gebied van omgangskunde voor paardencoaches. Om zo verfijnder, effectiever en bewuster om te gaan met de inzet van het paard tijdens coachsessies. De samenwerking is dusdanig goed gebleken dat zij het beiden tijd vonden mee te werken aan deze verdiepende masterclass.

Ook Chaja en Emiel staan niet stil en willen graag meewerken aan de kwaliteitsslag welke ook de paardencoachsector verdient: verantwoord omgaan met het (coach)paard door het paard, zijn natuur, zijn achtergrond, zijn aard, zijn gedrag nog beter te begrijpen. Waardoor ook coachessies nog beter en meer zuiver ondersteund kunnen worden.

Paardencoaches krijgen een boost en geweldige inspiratie door het volgen van deze masterclass.

Marlies Jellema

Marlies Jellema

Hogeschool Windesheim

Marlies en Open2Contact werken al jaren samen via Hogeschool Windesheim. Marlies ondersteunt het opleidingscentrum met jaarlijkse trainingen motiverende gespreksvoeringstechnieken aan de trainers voor Paardencoaches van Open2Contact.

Marlies heeft jarenlang ervaring als trainer, docent aan de school of social work binnen Windesheim, het opleiden van motiverende gespreksvoering trainers en draait mee in de wereld van onderzoek en ontwikkeling binnen de mgv, hulpverlening, positieve en oplossingsgerichte psychologie zowel in het coachen als trainen. Een dame met zeer veel kennis, kunde en ervaring. Marlies haar grote specialiteit is het bewust maken en op een zachte en warme manier prikkelen van coaches in hun houding naar aanvaarden van de autonomie en het hanteren van een houding zonder oordeel.

Motiverende Gespreksvoering is een ‘dynamische’ resultaatgerichte interventie te noemen. Vanuit wereldwijd perspectief is deze techniek nog altijd (dagelijks) onderhevig aan onderzoek waardoor er veel ontwikkeling en veranderingen blijvend zijn binnen de motiverende gespreksvoeringstechnieken. Waar de vakbekwame professional vroeger bijvoorbeeld leerde om vanuit de ik-vorm te praten en te coachen is dit tegenwoordig een no-go binnen de motiverende gespreksvoering.

Motiverende gespreksvoering is een techniek welke je, om het juist te kunnen toepassen, eigenlijk jaarlijks moet blijven updaten. Vanwege de veranderingen maar ook vanwege het vakbekwaam kunnen blijven handelen als professional. Om het te leren, staat 1 a 2 jaar voor, om het bij te houden is een 1 a 2 jaarlijks moment van bijscholing belangrijk.

Wij vinden; als (paarden)coach ben je verplicht jouw handelen als professional up to date te houden om jouw vak juist te kunnen blijven beoefenen. Deze masterclass draagt daar op hoog niveau aan bij, of de MGV nieuw voor jouw is of als je al bekwaam bent in de technieken, we geven deze masterclass afgestemd op het individu vanuit de kennis van vandaag, niet van gisteren of vorig jaar, maar je krijgt een update van de huidige ontwikkeling en kennis. 

Rosa van Veen

Rosa van Veen

Open2Contact

Rosa is eigenaar en ondernemer bij Open2Contact. Zij raakte op jonge leeftijd in het bedrijf van haar familie geïnspireerd in het ondernemen. Al in een vrij vroeg stadium in haar leven trok coaching met paarden en het bedrijfsleven haar aandacht. Zo klom zij op van assistent functies, naar leidinggevende functies binnen de zorg, om op jonge leeftijd als directeur voor een zorginstelling aan de slag te gaan. In de zorginstelling ontdekte zij haar organisatorische vaardigheden en haar ondernemende drive.

Toch merkte zij keer op keer op dat het in dienst treden bij bedrijven haar niet de mogelijkheden konden bieden die zij zelf wilde creëren. Daarbij kwam ze ook in aanraking met de taboes rondom coachen met paarden;

Daar kun je toch niet van leven? Coachen met paarden is toch zweverig?

Al het voorafgaande resulteerde in een ongekende drivé waarbij voor Rosa in 2015 puzzelstukjes op de plaats vielen. Omdat zij al een aantal jaar coachen met paarden (naast haar bestaande banen) gaf, besloot zij trajecten aan te bieden en een kwalitatief verantwoorde opleiding tot Paardencoach op te gaan zetten. Ze deed dit in eerste instantie naast een bestaande management functie. Een ondernemende vriend gaf aan: Dit gaat goed, totdat je overdag meer telefoon krijgt voor je eigen zaak dan voor de organisatie waar je in dienst bent. Dan is het tijd om een keuze te maken…

Zo geschiede; Rosa koos exclusief voor het ondernemerschap en gaf haar baan op, het werd een levenswerk. De eerste jaren stond zij dag en nacht zelf en alleen voor de zaak klaar. Door veel te lezen door en voor succesvolle ondernemers, met grote ondernemers in gesprek te gaan en in een ondernemersnetwerkvereniging te zitten, kreeg zij langzaam een betrouwbaar netwerk mensen en medewerkers/freelancers om haar heen die haar ondersteunen in het plezier en werk dat de onderneming met zich mee brengt. Rosa runt meerdere bedrijven en helpt andere bedrijven en paardencoaches graag op weg in het delen van vakkennis, waarbij haar grootste boodschap is:

‘Maak geen keuze met louter en alleen je verstand, volg je hart, je weet wanneer je goed zit als jouw hart de keuze maakt, je weet het, je voelt het. Als je vanuit je hart een keuze durft te maken zal alles kloppen. Je moet het leven immers zelf zin geven en vanuit zin ontstaat plezier. Ondernemen met plezier leidt tot succes, op welk niveau dan ook!’

Rosa kan met haar kennis niet alleen mensen hun eigen kracht laten ervaren, maar ook aanzetten tot het belangrijkste binnen het ondernemerschap: ‘ Het doen’. Een mega inspirerende masterclass voor iedere paardencoach die een succesvolle onderneming wil draaien en gelooft in de kracht van coachen met paarden.

Bineke de Vries

Bineke de Vries

Open2Contact

Bineke heeft een zeer veelzijdige achtergrond, van ondernemer vanuit de modebranché tot houder van een FPG manege, van opleider voor instructeurs tot paardencoachtrainer, is zij een dame met heel veel lef. Als je succesvol wilt ondernemen heb je lef en doorzettingsvermogen nodig. Bineke kan mensen vanuit haar brede ervaring en achtergrond meenemen in de analyse van jouw bedrijf. Zij kan met de paardencoach ondernemer kijken naar wat er nodig is, wat voor kansen er liggen, en hoe je kunt focussen op jouw gewenste doelgroep. Als ondernemer heb je namelijk inzicht nodig om vervolgens met focus resultaat te doen krijgen.

Bineke is het type die zeer resultaatgericht, oprecht en eerlijk is. Dit is een houding waar een ondernemer ver mee komt. Mits men gelooft in zichzelf en zijn of haar kunnen!

Deze masterclass zorgt ervoor dat je als paardencoach inzicht krijgt in jouw bedrijf en dat je ondernemende stappen kunt gaan zetten. Samen in een fijne omgeving, met een deskundig aanspreekpunt en vakgenoten zorgt Bineke er voor dat we samen de diepte ingaan en dat de paardencoach weet wat zij nodig heeft om haar bedrijf verder vorm te geven en aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk. Waar een wil is, is een weg en als je zorgt dat je echt probeert te begrijpen en er mee aan de slag gaat, zal deze masterclass van Bineke je altijd resultaat opleveren in jouw onderneming!

Praktische informatie

3 dagdelen van 4 uur en afsluiting lunch en doornemen lesstof maximaal 1 uur

Lesdag 1 MGV

 • 9.45 ontvangst
 • 10.00 uur start Motiverende Gespreksvoering (MGV), oefeningen praktisch en theorie, ontwikkeling en onderzoek
 • 12.30 uur start lunch
 • 13.15 uur einde
 • +-4 uur

Lesdag 2 FSA Academy Paardentaal voor paardencoaches

 • 9.45 uur ontvangst
 • 10.00 uur start theorie coachpaarden en werken in praktijk met de coachpaarden
 • 12.00 uur lunch en doornemen/evalueren ochtend met film met theorie en uitleg van de Emiel Voest op
 • 13.00 uur klaar
 • +- 4 uur

Lesdag 3 Ondernemende vaardigheden voor Paardencoaches

 • 9.45 uur ontvangst
 • 10.00 uur start theorie en oefeningen met collega’s daarna twee workshops ondernemende vaardigheden: Focus op je doelgroep en ondernemerspitch van de paardencoach
 • 11.30 presentatie pitches en focus op doelgroep, plenair behandelen
 • 12.30 uur lunch/evaluatie
 • 13.15 uur naar huis
 • +-4 uur

Bedrag

 

*we hanteren de volgende annuleringsregeling:

 • tot 6 weken voor aanvang: 30% van de deelnamekosten;
 • tot een week voor aanvang: 60% van de deelnamekosten;
 • bij annulering korter dan een week voor de startdatum: volledige deelnamekosten.

Meedoen met de Masterclass?

Schrijf je dan gelijk in

MGV niveau

Ik maak gebruik van de volgende betaaloptie: