fbpx

Nieuws van Open2Contact

Persoonlijk verhaal van Alisja

“Eind januari begon ik mijn paardencoach opleiding bij Open2Contact, enorm onzeker stapte ik de opleiding in en nu bij les 5 word ik steeds zekerder en begint alles langzaam aan op zijn plek te vallen!”

Interview Rosa van Veen

Op bokt.nl is onlangs een interview met Rosa van Veen geplaatst.

“Ik maak al een aantal jaar foto’s voor deze bijzondere vrouw en toen ik haar vroeg of ze mee wilde werken aan een interview zei ze daar volmondig ja op. Veel plezier met lezen!”

Oud-FNRS directeur Wilfred Franken nieuwe voorzitter V-PCN

In oktober werd bekend dat Rosa van Veen, de oprichtster van Vereniging Paarden Coaching Nederland, afscheid heeft genomen van haar functie als voorzitters binnen de vereniging. Oud-FNRS directeur Wilfred Franken heeft nu definitief het stokje overgenomen en neemt de taak van intern voorzitter op zich.

Nieuwjaarsgroet en overdracht bestuur V-PCN

Een gelukkig, spetterend en succesvol 2022 toegewenst! Wij hopen dat 2022 voor iedereen een heel fijn jaar, met nieuwe kansen mag worden.
Vanaf vandaag sluit Rosa van Veen officieel haar taak als voorzitter af. In een persoonlijk bericht blikt ze terug op de afgelopen jaren, kondigt ze de nieuwe bestuursleden aan, en bedankt ze iedereen voor hun inzet en steun.

‘Paarden oordelen niet’​

Liesbeth Beukeboom-de Jong (oud-student van Open2Contact) vertelt haar bijzondere levensverhaal in Paard & Sport.

In haar jeugd was Liesbeth geen paardenmeisje, maar een koeienmeisje. ‘Mijn vader had een boerderij en ik richtte kalfjes af. Ik kon ze laten springen op commando.’ Na haar tijd in Bosnië kreeg ze een vriendje bij een manege en laaide ook de liefde voor de paarden op. Inmiddels heeft ze vijf Quarter Horses en volgde ze een opleiding tot paardencoach bij Open2Contact. ‘Ik ben geen therapeut’, haast ze zich te zeggen. ‘Motiverende gespreksvoering is wat ik doe.’

 “Je kunt nooit te veel goed opgeleide paardencoaches hebben”

De 32-jarige onderneemster Rosa van Veen krijgt ontzettend veel energie van haar werk. De ambitieuze amazone is paardencoach bij haar eigen bedrijf Business Coaching with Horses. Daarnaast is ze oprichter en voorzitter van de Vereniging Paarden Coaching Nederland én is ze ook nog eens oprichter van het opleidingscentrum Open2Contact.

Als dat nog niet genoeg is, werkt Van Veen op dit moment ook aan haar eerste boek. “Ik klink misschien heel druk met alles wat ik mag doen, maar het is wel heel erg leuk en het geeft me ontzettend veel energie”, geeft ze toe.

Coaching met paarden: zo werkt het

Wil je meer leven volgens je gevoel, dan is paardencoaching misschien iets voor jou. Sensitief als ze zijn, pikken paarden subtiele signalen op, om daar met lichaamstaal op te reageren. Paarden kunnen je zo verrassende inzichten geven.

Wil je meer leven volgens je gevoel, dan is paardencoaching misschien iets voor jou. Sensitief als ze zijn, pikken paarden subtiele signalen op, om daar met lichaamstaal op te reageren. Paarden kunnen je zo verrassende inzichten geven.

KNHS-directeur Theo Fledderus: “Ik zie heel veerkracht, maar ook heel veel zorgen”

In de derde podcast van Rosa van Veen gaat de amazone en onderneemster met KNHS-directeur Theo Fledderus in op de coronacrisis. Uiteraard gaan ze dieper in op de gevolgen van de crisis voor de hippische wereld.

De KNHS heeft op basis van vragen die naar maneges en verenigingen zijn gestuurd een ‘coronamonitor’ samengesteld. “Middels die vragenlijsten willen we onder meer te weten komen hoe ze tegen de toekomst aankijken”, legt Fledderus uit. “Kunnen ze het nog volhouden, waar hebben ze problemen, of zorgen? En of ze vertrouwen hebben in de toekomst.”

Op 16 september 2020 verscheen dit artikel in de Hoefslag. `In contact komen met mensen via paarden`

“We leven in een maatschappij waarin we te snel te veel in ons hoofd zitten. Als mensen op een manier als paardencoaching met zichzelf in contact komen, gaan ze hun echte gevoelens ervaren. En als je bij je gevoel zit, kom je vaak tot antwoorden. Dit kan gaan over alles wat je wil bereiken in het leven, maakt niet uit waarover. Het lijkt zweverig, maar dat komt gewoon omdat we het niet meer gewend zijn”.