Ontwikkelingen O2C

Vorige week was ik aanwezig op een netwerketentje van mensen uit het bedrijfsleven. Rechtlijnig; harde werkers, mooie doelen en goede cijfers. Veel mooie en boeiende verhalen en vooral een geweldige diversiteit aan bloeiende ondernemingen. Veel gespreksstof over software, ICT ontwikkelingen, marketing en strategie.

Na een kleine anderhalf jaar bijna alleen maar aandacht te hebben gehad voor het reilen en zeilen binnen O2C vond ik een ontspannen uitstapje met andere ondernemers weer even heerlijk. Jarenlang ben ik betrokken geweest, als lid, secretaris en voorzitter van een boeiende ondernemersclub. Daar heb ik O2C uit op mogen bouwen, zo heb ik mij jarenlang mogen laten inspireren door andere ondernemers. Om te doen wat ik nu mag doen: andere mensen van betekenis mogen zijn in zingeving. Zo mag ik mij dagelijks omringen met mensen met de juiste intenties, mensen die van betekenis voor anderen mogen zijn. Hen mag ik, samen met de trainers binnen O2C op professionele wijze de kneepjes van het vak leren. Zo wordt er gewerkt aan kwaliteit binnen het werkveld van de Paardencoaches in Nederland. Geweldig! Ode aan alle inspirerende ondernemers die ik heb mogen ontmoeten.

Nu zat ik er anders bij dan vroeger, door de groei van O2C, door de feedback van klanten, door de werking van de sector heb ik zoveel meer ervaring mogen opdoen. Ik voelde mij nu een ondernemer binnen een unieke sector. Door een jaar lang met bijna alleen maar coaches in gesprek te zijn zag ik dat mensen uit het bedrijfsleven net iets anders communiceren. Enerzijds heel rechtlijnig en minder gecompliceerd, erg leerzaam en verlichtend. Anderzijds een beetje minder reflectief dan de coaches.

Ik kreeg zin, zin om reflectief te luisteren en open vragen te stellen. (On)bewust gingen er wat motiverende gespreksvaardigheden los aan die eettafel vol heerlijke hapjes! Wat een leerzame en nuttige informatie kreeg ik terug uit die ondernemers en wat een nieuwe inzichten doken er voor mij op. Ik weet zeker dat een aantal mensen door mijn vragen en reflectieve boodschappen verheldering en inzichten hebben opgedaan over hun eigen handelen in hun ondernemingen (tja dat gaat vanzelf in gesprek met een Paardencoach!). Maar ook ik deed nieuwe bevindingen op.

Mijn boodschap “blijf niet alleen in je eigen veilige wereld, maar maak uitstapjes, buurt in andere sectoren en haal het beste uit jezelf”. Met het toepassen van je gespreksvaardigheden maak je de wereld voor jezelf en anderen steeds een beetje beter! Inzichten blijf je opdoen! Geweldig.

Nog een inzicht om te delen vanuit het diner. Wat mij nu na een poosje zo ontzettend opviel, ondernemers gaan door maar willen ook dat ene ding! Dat was het volgende waardoor ik er heel overtuigend uitflapte:

‘Iedereen is op zoek naar bewustwording en verbinding’!

Wat ik zag was dat dit de mensen raakte, ze waren geboeid en er kwam een ander gesprek op gang. Een diepgaand gesprek een gesprek waarin we gevoelens en ervaringen begonnen te delen. En ja, men beaamde; bewustwording en verbinding onze basis van geluk. Een drijvende kracht van ongekende energie. Alles waar wij Paardencoaches continue mee bezig zijn. Kijk naar je paard en zie.

Rosa van Veen – Oprichter & trainer