fbpx

Ruitercoach opleiding

Open2Contact start dit najaar haar ‘ruitercoach’ opleiding. Een opleiding bedoeld voor hippische professionals en coaches om ruiters gelukkig te krijgen op en met hun paard.

Van bewustwording weten we immers: je gaat er verfijnder en prettiger door communiceren met jezelf en jouw omgeving. Dit bewuster communiceren heeft ook invloed op jouw paard!

Paarden zijn immers zo gevoelig; zij wijken voor een vliegje als het moet! Wat dacht je wat er gebeurt als de ruiter een klein spiertje aanspant zonder dat hij zich daar bewust van is? Het paard voelt dat direct. We weten het allemaal, maar toch, hoe bewust zijn we nu eigenlijk?

Of men nu dressuur rijdt, een bosritje maakt, eventing rijdt, met bit of zonder bit, het maakt niet uit. Waar deze opleiding zich op richt is op de mens en daarmee de paard-mens interactie. Evenals bij coachen, maar dan op het paard. We vergroten het bewustzijn van de ruiter in positieve zin, we doen dit door de ruiter aan te spreken op zijn talenten.

De talenten van de ruiter hebben invloed op het (reactieve) spiegelende gedrag van het paard. Als de ruiter zichzelf bewust is van zijn of haar talenten dan kan de ruiter deze talenten effectief inzetten in harmonie met het paard. Heeft de ruiter bijvoorbeeld veel geduld en het paard soms minder, dan ligt daar een kans, door bewust te zijn van het geduld kan deze ruiter het paard de tijd geven.

Is de ruiter motorisch iets minder onderlegd maar kan zij zich wel goed focussen, dan valt er met juiste training veel te behalen en kan men ver komen. Kortom we gaan ons als ruitercoach richten op de talenten van de ruiter en deze een ongekende boost geven, waardoor plezier is gegarandeerd.

De opleiding is geen vervanging van een instructeurslicentie, daarvoor verwijzen wij naar de Orun opleidingen voor instructeurs.

De opleiding is bedoeld voor instructeurs en coaches, of ondersteuners van instructeurs om ruiters net dat beetje extra te bieden wat zij nodig hebben. Om samen doelen te stellen zodat de ruiter niet alleen rijtechnisch (fysiek) maar ook mentaal (cognitief) verder vooruitkomt en nog meer plezier gaat beleven van zijn of haar mooie passie!

Deze opleiding is een aanvulling, voor hippische professionals om ruiters verder te helpen, te denken valt aan:

 

Ambitieuze ruiters die verder willen komen in de sport op een harmonieuze wijze

Ruiters die hun bewustzijn willen vergroten op hun paard datgene te bieden wat het nodig heeft

Ruiters die hun paard vertrouwen willen geven

Ruiters die hun eigen angsten willen overwinnen

Ruiters die een goede eenheid willen vormen met hun paard

De opleiding is anders dan de paardencoachopleiding, de technieken richten zich namelijk specifiek op ruiters. Wel wordt er gebruik gemaakt van de Motiverende Gespreksvoering, maar deze worden anders ingezet. Heb je de MGV of de paardencoachopleiding als op zak? Hartstikke fijn, dan kun je je binnen de ruitercoachopleiding alleen maar dieper gaan bekwamen op specifiek de behoeften en talenten van de ruiters!

De opleiding zit vol bewustwording, werkvormen op ruiters te coachen op talenten, het intrinsieke ruitercoach-motivatieplan, tips van bewezen professionals en bekende ruiters en trainers uit de hippische branche en ook bewustwording voor jou als hippische professional.

Lijkt het jou leuk om meer over deze 10 daagse opleiding als specialisatie te willen weten? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Goed om te weten: momenteel kan je tijdelijk gebruik maken van de actieprijs van €2.995 (excl. btw) in de plaats van €4.000 euro (excl. btw). 

Contactformulier Ruitercoach opleiding

Ja, ik wil:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.