fbpx

Hoofdtrainers gezocht

Kom werken bij Open2Contact

Ben jij klaar met de opleiding tot paardencoach en heb jij de intentie om als trainer of als privépaardencoach door te willen gaan? Graag geven we jou meer informatie over dit traject, en hoe de selectieprocedure verloopt.

Word trainer bij Open2Contact

Open2Contact zoekt vrijwel doorlopend naar trainers. Dit heeft te maken met onze landelijke dekking die doorlopend rouleert en het continue doorontwikkelen van ons opleidingsaanbod. Zo zoeken we mensen met verschillende achtergronden en expertise.

We zetten hier met enige regelmaat een opleidingsvacature voor uit en leiden mensen in de basis op tot paardencoach, waarna stevige selectie doorgroeimogelijkheden plaats vinden. Wij zoeken hierin altijd naar juiste match, wederzijdse affiniteit en juiste leermotivatie bij de potentiële trainer.

Het mooie bij ons is, iedereen krijgt de kans om zichzelf binnen Open2Contact te ontwikkelen waar men dat maar wil, op persoonlijk en of zakelijk vlak.

Alles gebeurt met een reden

Wij geloven er in dat alles met een reden gebeurt en wij met mensen om een ‘reden’ in aanraking komen. Tijdens de opleiding kristalliseert zich vanzelf uit wat men uiteindelijk gaat doen met het diploma tot paardencoach. We leggen tijdens de opleiding dan ook de focus, op het behalen van het diploma, zodat mensen uiteindelijk hun diensten kunnen verzekeren en als professional aan de slag kunnen gaan.

Dit kan bij ons, dit kan ook voor jezelf, wij zijn in ieder geval doorlopend op zoek naar trainers en willen daarin het beste leveren voor onze cursisten. Dus mocht het zo moeten zijn en krijg jij heel veel energie van trainerschap bij Open2Contact dan kun jij bij ons terecht komen.

Wel stelt het trainerschap voorwaarden, mensen moeten enorm zelfverzekerd zijn, in balans, didactisch vaardig en voldoen aan onze eisen van accreditatie (NRTO). Bij de juiste motivatie kan het dus, wel vergt het juiste motivatie, match, leerbaarheid en discipline.

Jij bent:

  • Leerbaar
  • Flexibel
  • Zelfverzekerd
  • Staat stevig in je schoenen
  • In balans
  • Aangesloten bij Vereniging voor Paarden Coaching Nederland en in het bezit van het keurmerk voor Paardencoaches
  • Opgeleid tot Paardencoach bij Open2Contact

Alleen het beste is goed genoeg

Om trainer te worden zijn een aantal (groei)stappen nodig, we ‘gooien mensen niet zomaar voor de leeuwen’. Je moet er echt in groeien en jezelf realiseren dat dit tijd en aandacht kost.

Gelukkig zijn er altijd een aantal andere doorgroeimogelijkheden, mocht het trainerschap toch (nog) niet de juiste stap zijn. Iedereen leert ook anders en soms kent het een andere volgorde.

We willen leveren en daarin leveren wij hoge kwaliteit, alleen het beste is goed genoeg voor onze cursisten, paarden en ook voor onze trainers. Als je onvoldoende getraind bent in het trainerschap geloven wij ook niet dat dit voor de juiste omstandigheden zorgt.

Wij willen onze trainers daarom ook goed opleiden en trainen, zodat zij met het juiste gereedschap voor de groep(en) staan. Want immers is alleen het beste goed genoeg vinden wij.

Diverse functies naast het trainerschap

Men kan altijd doorgroeien naar verschillende functies, wel is het basisdiploma als paardencoach bij Open2Contact daarvoor vereist. Te denken valt aan freelance paardencoach in ons paardencoachcentrum, intake medewerker, administratief medewerker, vertrouwenspersoon cursisten en kwaliteitsfunctionaris.

We werken met iedereen op zzp basis, dus je hebt een eigen bedrijf. Je hebt daarvoor de opleiding tot paardencoach bij ons met goed gevolg afgelegd, en je bent indien nodig in het bezit van bijbehorende specialisatie. Ook ben je in het bezit van een geschikte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als je met onze mensen en de paarden werkt.

Eigen definitie coachen met paarden: Fysiek en emotionele veilige setting

Omdat Open2Contact de afgelopen jaren sterk door is ontwikkeld in haar eigen methode en e-learning, neemt zij geen trainers en paardencoaches van buitenaf meer aan. Mensen die voor Open2Contact werken moeten geschoold zijn in de basistechnieken van Open2Contact en hebben deelgenomen aan de jaaropleiding. In de praktijk is gebleken dat wij echt een eigen manier van werken hebben ontwikkeld.

Onze manier van werken kenmerkt zich sterk door twee componenten, namelijk; Onze cursisten leren fysiek veilig te werken met inzet van paarden en zij leren de Motiverende Gespreksvoeringstechnieken correct in te zetten om zo de emotionele veiligheid tijdens de sessies te waarborgen als professionele coach, deze facetten tezamen maken dé definitie van het coachen met paarden in onze ogen.

Vakbekwame professionals

Onze trainers zijn vakspecialisten, hebben een flinke dosis ervaring en vlieguren in coachen met paarden. Ook hebben ze veel ervaring met de inzet van de MGV opgedaan en beheersen de techniek tot in de puntjes.

Er staat 1 à 2 jaar voor om de MGV goed eigen te maken, zelfs dan blijf je nog ‘junior’. Wel kan men in uitzonderlijke gevallen na de opleiding vrij vlot doorstromen naar het trainerschap. Bijvoorbeeld als men al veel trainerservaring heeft en in de opleiding heel veel vlieguren heeft gemaakt, dit is echt in uitzonderlijke gevallen en men zal daarna alsnog veel begeleiding vanuit het management moeten krijgen om als vakspecialist te kunnen optreden voor onze groepen.

Route

In de meeste gevallen volgt eerst een jaar werken in de praktijk, in het eigen bedrijf als paardencoach en kan men aansluiten in ons paardencoachcentrum.

Na voldoende vlieguren kan men deelnemen aan de opleiding tot trainer en volgt men een halfjaar lang stages op groepen. Men wordt individueel begeleid door onze kwaliteitsmanager en de eigenaar van het opleidingscentrum. Als het trainerschap met goed gevolg is afgelegd kan men als trainer haar eigen groep krijgen en aan de slag gaan als hoofdtrainer bij Open2Contact.

paardecoaching
paardecoaching

Direct doorstromen als hoofdtrainer

Ben je geïnteresseerd in meer werk na jouw opleiding en ben je overtuigd van het karakter van Open2contact dan kun je via verschillende routes trainer bij ons worden.

Je kunt vrijwel direct aan de slag of je volgt eerst een opleiding. Als je al veel ervaring hebt met het trainersvak, didactisch geschoold bent, veel ervaring met paarden hebt, MGV correct kan inzetten en met vlag en wimpel voor de opleiding slaagt, kun je mogelijk het versneld trainerschap te volgen. Let wel: hiervoor volgt een specifiek uitgebreid selectiegesprek met de kwaliteitsmanager en de eigenaar van Open2Contact.

Als er een duidelijke match is, volgt er na dit gesprek een meeloopdag en moment van inwerken in de trainersguide. Bij wederzijdse affiniteit tot trainerschap volgt er ook een algemene voorwaarden en screening voorwaarden gesprek, om aan de slag te gaan als trainer.

Alle facetten zijn onderdeel van de procedure en zullen voor beide partijen goed moeten voelen. Bij positief gevolg, wordt je trainer bij Open2Contact en neem je twee keer per jaar op kosten van Open2Contact deel aan de trainingsdagen om jezelf te blijven updaten. Ook organiseren wij leuke uitjes in ons landelijke team.

Je valt onder leiding van de kwaliteitsmanager en rapporteert voor- en na de lesdagen aan de kwaliteitsmanager. Daarnaast werk jij als betaald ZZPer/trainer op de groep(en).

*Aan deze route zijn geen extra kosten verbonden daar jij vrijwel direct inzetbaar bent.

Opleiding tot hoofdtrainer 

De reguliere route geeft het meeste rust en haalbaarheid om het vak juist te bekleden, je wordt didactisch geschoold en ingeleid in het trainerschap volgens onze trainersguide. De reguliere opleiding bestaat uit drie lesavonden in een select trainersgroepje onder begeleiding van de kwaliteitsmanager en eigenaar van Open2Contact. Daarnaast volgen drie stage dagen onder begeleiding van de supervisor. De uitkomst van deze opleiding wordt zorgvuldig getoetst, er zijn drie eindresultaten te behalen, geschoold trainer level I, geschoold trainer level II en geschoold trainer level III.

De trainer level I krijgt een advies en kan nog niet direct aan de slag. Wellicht wel in een andere functie binnen O2C.

De trainer level II krijgt verlenging van stage en kan beginnen met een stagevergoeding om zichzelf te verfijnen en te verbeteren, dit alles in goed overleg.

De trainer level III kan direct aan de slag wanneer de eerste groep klaar staat. Daarvoor bevindt er een algemene voorwaardengesprek met het opleidingscentrum en wordt gecheckt of jij in het bezit bent van een KvK-inschrijving en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Je bent nu onderdeel van ons landelijk team en zult deelnemen aan onze jaarlijkse trainingen, begeleiding en werken als ZZP/trainer bij Open2Contact. 

De trainersopleiding duurt een halfjaar en de kosten voor deze specifieke opleiding bedragen 2.500 euro ex btw.

Is dit nu ook jouw droom? Om mensen op te leiden tot paardencoach? Maar ben je nog geen paardencoach?

Start hier jouw trainerscarrière

Vraag hier een uitnodiging voor het selectiegesprek aan.

Ja ik wil(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.