fbpx

Opleiding Paardencoach

Profiteer nu van onze aantrekkelijke Vroegboekkorting

Vraag hier jouw kennismakingsgesprek aan en profiteer van een gigantische korting* bij inschrijving vóór 23 juni!

*van toepassing op voltijd en deeltijd opleiding

Kleine groepen

Open2Contact onderscheidt zich door te werken in kleine groepen, van maximaal 6 cursisten, waardoor veel persoonlijke aandacht geboden wordt.

Motiverende Gespreksvoering

Het fundament van de opleiding is de wetenschappelijk onderbouwde coaching methodiek ‘Motiverende Gespreksvoering’.

Leren en werken

Wil je van jouw droom jouw werk maken? O2C is altijd op zoek naar mensen die de kwaliteit binnen de (paarden)coaching hoog willen houden.

Opleiding tot paardencoach

O2C is altijd op zoek naar mensen die de kwaliteit binnen de (paarden)coaching hoog willen houden. Mensen die nadenken over hun eigen handelen en kunnen of willen leren reflecteren.

Weten waarom jij anderen mensen wilt helpen is een belangrijke eerste stap binnen de ontwikkeling van vaardigheden van een coach. O2C stelt vereisten voor deelname aan de opleiding. Tevens behoort een opleidingssollicitatiegesprek tot voorwaarde tot deelname aan de opleiding.

Ben jij er over uit, of denk je erover na om andere mensen wezenlijk en resultaatgericht verder te helpen in hun leven? Wil je jezelf verrijken en ontplooien? Wil jij met paarden en mensen werken? Zit er een echte ondernemer in jou en voldoe jij aan de vereisten van de opleiding? Vraag dan een intake gesprek aan!

Vorig jaar september begonnen met de jaaropleiding tot Paardencoach bij Open2contact. Het eerste contact was al erg prettig wat me deed besluiten dat dit de juiste aanbieder was. Wat een mooie opleiding is dit en wat een mooie persoonlijke reis en groei heb ik doorgemaakt door het volgen van deze opleiding. De trainers zijn motiverend alsook de lesstof die gevolgd dient te worden. De MGV (motiverende gespreksvoering) is een superhandige wetenschappelijk onderbouwde tool die je in het dagelijks leven ook heel fijn kunt toepassen. Al met al superblij met de stap die ik heb gemaakt om hier mijn opleiding te volgen en hoop de opgedane kennis na het behalen van mijn diploma in te kunnen zetten binnen mijn nieuw opgezette coachingpraktijk Detta Reddast (wat IJslands is voor “het komt goed”) samen met mijn IJslandse paarden.
Judith Litzouw

Investering

De voltijd opleiding inclusief begeleiding, e-learning, vaste structuur van lesdagen, kleine groepjes met de meest bijzondere ontmoetingen onderling en examens bedraagt 3.800 euro exclusief btw. Een geweldige investering voor deze erkende opleiding en de niet te vergeten groei die je doormaakt en persoonlijk & zakelijk de rest van jouw leven meeneemt!

Te kostbaar voor jou? Kijk dan naar onze zelfstudie in deeltijd, die is namelijk goedkoper, maar vergt wel een ijzeren discipline van de cursist! Toch liever voltijd? Vraag dan naar mogelijkheden tot betaling in termijnen.

Review Jeffrey

Jeffrey Blaauw onze oud cursist, werkzaam in het bedrijfsleven als teammanager bij de Rabobank, volgde de opleiding tot paardencoach om persoonlijk en zakelijk te groeien. In het filmpje vertelt hij wat de opleiding bij Open2Contact hem heeft gebracht.

Hij is er beter door gaan luisteren en weet eigen belangen opzij te zetten. Exact de kern van onze opleiding: Effectiever communiceren en coachees ‘echt’ vooruit helpen. Met ook nog ruimte voor persoonlijke groei!

Je voelt je zeker thuis in deze opleiding, als je:

 • Passie hebt voor mensen en paarden.
 • Al paardencoach bent, en je behoefte hebt aan extra diepgang en verdieping.
 • Sensitief bent en van nature anderen aanvoelt. Mensen komen al heel je leven naar jou toe en voordat je het weet vertellen ze jou hun hele levensverhaal. Coaching zit al in je!
 • Weet dat ‘doen’ echt helpt. Een echte Paardencoach maakt gebruik van ervaringsgerichte leer; ‘doen’ dus. Jij wilt mensen in beweging zetten!
 • Al werkt als coach in je eigen praktijk, maar continu opzoek bent naar nieuwe methodieken en kennis.
 • Paardenwelzijn erg belangrijk vindt. Je wil niet “zomaar iets doen” met de paarden. Je wil de hoogste kwaliteit bieden, zowel voor jouw cliënt als voor je paard.
 • Op zoek bent naar een opleiding waarbij jouw wensen en doel centraal mogen staan. Je wilt graag reflecteren en verbeteren op zowel persoonlijk als zakelijk gebied.
 • Daadwerkelijk aan de slag wilt gaan als Paardencoach, we willen graag mensen persoonlijk laten groeien en zakelijk verder brengen. Binnen of buiten ons bedrijf, daar waar jij je goed voelt, dat is ons doel, van jou de allerbeste Paardencoach in Nederland maken!

Focus op:

 • Wetenschappelijke onderbouwde gesprekstechnieken.
 • Paardenwelzijn.
 • Een boost voor jouw eigen ontwikkelingsproces.

Opleider Coaching met Paarden

Open2Contact is een kwalitatief hoogstaande opleider op het gebied van coaching met paarden in Nederland. Open2Contact leidt paardencoaches op die in staat zijn met een juiste combinatie van tools; hoofd en hart het paard als instrument voor de coachee in te zetten. Coaching met paarden bij een Paardencoach van Open2Contact, leidt tot een positieve gedragsverandering bij haar coachees.

Het fundament van de opleiding is de wetenschappelijk onderbouwde coaching methodiek ‘Motiverende Gespreksvoering’. De motiverende gespreksvoeringstechniek is een Evidence Based techniek, dat wil zeggen de techniek is wetenschappenlijk onderbouwd.

De techniek sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van O2C, wij werken namelijk vanuit de hoofdvraag:

Wat is je wens? Waar wil je naar toe?

De opleidingen bij ons zijn een prachtige persoonlijke reis! We begeleiden je graag een stukje op jouw pad.

Goed om te weten: Jouw Diploma van Open2Contact wordt erkent bij de Beroepsvereniging Paarden Coaching Nederland, en daarmee kan je jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering regelen wanneer je na de opleiding als Paardencoach aan de slag gaat.

Review Annemiek

Annemiek Nijland, een van onze kersverse afgestudeerde Paardencoaches, vertelt over haar persoonlijke & zakelijke ‘reis’ binnen de opleiding. Samen met haar eigen paard in beeld vertelt zij wat de opleiding haar gebracht heeft.

‘Ik voel mij klaar om als paardencoach te gaan starten en de opleiding heeft mij persoonlijk ook het nodige gebracht’ aldus Annemiek.

Je kan rekenen op:

 • Onze trainers staan onder supervisie in de Motiverende Gespreksvoering op Hogeschool Windesheim.
 • Methodiek Motiverende Gespreksvoering welke zorgt voor objectieve houding coach.
 • De opleiding is op HBO niveau geïndiceerd.
 • NRTO kwaliteitskeurmerk.
Ik zocht een opleiding tot Paardencoach die gedegen in elkaar zit. Dat vond ik bij Open2Contact. Naast het feit dat alle aspecten aan bod komen (zoals coachen, omgaan met paarden, veiligheid etc..), zijn de trainers zeer bekwaam. Over de opbouw van de opleiding is goed nagedacht en er is oog voor jou als mens en individu. Kortom: een aanrader!
Annemiek Nijland

De paardencoach opleiding van Open2Contact leert je reflecteren op jezelf en daagt je uit om met een bredere blik te gaan kijken naar paard en mens. Door het studiejaar heen onderzoek je jouw coachingsstijl binnen de motiverende gespreksvoering. Het meer in contact komen met mijn gevoel heeft mij sneller naar de essentie binnen een gesprek geleid. Daarnaast ondervind je de toevoeging van het reactieve vermogen van het paard tijdens de coachsessies.
Famke Diekstra

Hoe is de opleiding paardencoaching ontstaan?

Hoe is de opleiding paardencoaching ontstaan?

Het opleidingscentrum is ontstaan vanuit de wens, paardencoaching in Nederland kwalitatief te verbeteren.

Vandaag de dag kan iedereen zichzelf inschrijven bij de KvK als coach dan wel paardencoach. Waar bijvoorbeeld artsen en hulpverleners zich moeten houden aan BIG en SKJ registraties en zich daarmee adequaat dienen te bewijzen aan de klant, heeft de coach vrij spel.

Met alle gevolgen van dien als het gaat over het ‘verder helpen van mensen’. Te denken valt aan de inzet en de rol van het paard, de fysieke veiligheid van de klant, maar ook zeer zeker de emotionele veiligheid van de klant tijdens de sessie. Waar men ‘vrij spel’ heeft, ontstaat ook een vrije interpretatieruimte in het vertalen van het paardengedrag naar de klant.

Na het ondergaan van meerdere paardencoachingsopleidingen en het volgen van diverse workshops binnen de paardencoachingssector, mistte O2C de objectieve houding van de coach.

Daarom heeft O2C een methodiek ontwikkeld om de coach objectief in te zetten tijdens de paardencoaching. 

paardecoaching

Trainers Paardencoaching

Locaties in NL

Motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering

Motiverende Gespreksvoering is een techniek waarbij vanuit gelijkwaardigheid en een objectieve ‘activerende’ manier van vraagstelling wordt gewerkt. Kortom de mening en het oordeel (vrije interpretatie) van de coach vervalt en het gesprek wordt voor de klant ‘gestructureerd’. Hierdoor doet de klant inzicht op in zijn eigen kunnen en willen.

Inzet van het paard

Het paard wordt binnen O2C ingezet als instrument. O2C ziet coachen met paarden als een creatieve activiteit waarbij doelen en wensen van de klant kunnen worden geactiveerd en behaald. Zo kan het paard bijvoorbeeld worden ingezet als metafoor, als gespreksmiddel, als bindmiddel, als uitvergroter van non-verbale interacties en als creatief middel. Er wordt altijd op een positieve manier vanuit de wens van de klant gewerkt en intuïtieve interpretaties worden alleen via een openvraagstelling geformuleerd. Hierdoor is de coaching altijd ‘van de klant’ en op de waarheid van de klant berust.

Opleidingsvereisten

 • Minimaal een mbo 4 diploma op pedagogisch of psychologisch gebied (bij anders graag verslaglegging over pedagogische/psychologische ervaring, denk bijvoorbeeld aan cursussen of eigen coachpraktijkervaringen, inventariseer gerust naar mogelijkheden bij medewerker van O2C).
 • Aantoonbare hippische ervaring, in de basis om kunnen gaan met een paard.
 • Minstens 1 a 2 jaar werkervaring.
 • Positieve instelling.
 • Houd er rekening mee dat de opleiding op HBO niveau geïndiceerd is.

Wat leer je?

Je leert alles over coachen met paarden, motiverende gespreksvoering en het paard veilig en verantwoord in te zetten tijdens de coaching. Ook leer je om verantwoord om te gaan met emotionele veiligheid van de klant tijdens de sessie. Daarnaast leer je veel over jouw eigen handelen en reflectief bezig zijn.

Je volgt de jaaropleiding tot zelfstandige paardencoach. Men noemt het de jaaropleiding maar is doorgaans binnen 10 maanden te behalen. De opleiding volg je binnen in een kwalitatief en ambitieus bedrijf. Er zijn zowel nationale als internationale vakspecialisten binnen de opleiding betrokken. De opleiding bij Open2Contact is geaccrediteerd en staat zeer goed aangeschreven in Nederland.

Doorlopend zal Open2Contact medewerkers nodig hebben om de opleidingen uit te voeren. O2C staat dan ook altijd open voor talentvolle trainers, paardencoaches, administratieve en sale-technische talenten! Voldoende kansen binnen een warm, open en gezellig bedrijf. 

Doelstellingen leeractiviteiten:

 • Reflectief handelen
 • Positief motiveren
 • Motiverende gespreksvoering eigen maken
 • Paarden fysiek veilig in te zetten
 • Paardengedrag herkennen
 • Profilering als beroepscoach
 • Kritisch kijken naar inzet van paarden tijdens de coaching

Waarom Open2Contact?

N

Kleine groepen

Open2Contact onderscheidt zich door te werken in kleine groepen, van maximaal 6 cursisten, waardoor veel persoonlijke aandacht geboden wordt. De opleiding kenmerkt zich door een goede theoretische basis en er is veel ruimte voor ervaringsgericht leren.

N

Bijscholing en verdieping

Naast de opleiding tot paardencoach kun je met ons aanbod alle kanten op voor verdere bijscholing en verdieping binnen de paardencoaching. Veiligheid, welzijn en het ethisch inzetten van het paard in coaching en ondernemerschap zijn belangrijke pijlers binnen het opleidingsaanbod van Open2Contact.

N

Up to date

Open2Contact volgt actief ontwikkelingen binnen de coachingssector, de hippische sector en de wetenschap om zo haar opleidingsaanbod continue aan te scherpen en door te ontwikkelen. Open2Contact werkt hierbij regelmatig samen met experts uit de verschillende vakgebieden.

N

Kansen binnen opleidingscentrum

Open2Contact leidt professionele paardencoaches op en biedt talentvolle gediplomeerde cursisten kansen en mogelijkheden om binnen het opleidingscentrum of binnen het netwerk van Open2Contact aan de slag te gaan als paardencoach of trainer.

Data & Groepen

 

2023

Groep 5 WIJk en Aalburg

Start:
September 2023

Lesdagen:
Woensdag

Regio:
Zuid

Groep 7 Baarn

Start:
September 2023

Lesdagen:
Woensdag

Regio:
Midden

Groep 6 Meppel

Start:
Oktober 2023

Lesdagen:
Vrijdag

Regio:
Noord

Groep Almere

Start:
Januari 2024

Lesdagen:
Vrijdag

Regio:
Midden

Groep Meppel

Start:
Januari 2024

Lesdagen:
Vrijdag

Regio:
Noord

Voltijd of deeltijd opleiding

Of je nu op zoek bent naar een voltijd of deeltijd opleiding, bij Open2Contact kan het beiden. Zo kan je altijd deelnemen aan de opleiding tot paardencoach in het tempo en op de locatie die het beste bij jou past.

Voltijd Opleiding

Ben jij op zoek naar ervaringsgericht leren tussen gelijkgestemden? Sta jij open voor het ontdekken en het ontwikkelen van krachtige gesprekstechnieken tussen de paarden? Wil je gaan voor een persoonlijke en zakelijke ontwikkeling in jezelf? Wil je kunnen oefenen oefenen en nog eens oefenen op een vertrouwde plek waarbij je begeleid wordt in de gesprekstechnieken? Dan is het voltijdprogramma helemaal voor jou!

Samen ervaren, delen en vooral in de buitenlucht tussen de paarden plezier maken en ontwikkelen, dat is wat wij doen in het voltijd leerprogramma. In kleine groepjes leren we iedere bijeenkomst veel van elkaar en zorgt de trainer voor een warme en veilig leerklimaat.

Het voltijd programma is een gestructureerd programma waarin de beleving en ervaringsgericht leren met de paarden voorop staan. Klinkt dit je als muziek in de oren? Boek dan snel een intake, de intake kan live of online.

Paardencoach proeverij

Ben jij je aan het oriënteren voor een opleiding paardencoaching? Kom naar de paardencoach proeverij! Dit is jouw kans om coaching met paarden zelf te ervaren.

Investering in jaaropleiding tot Paardencoach voltijdprogramma

 • Training Motiverende Gespreksvoering, zit verbonden in het programma.
 • Acht lesbijeenkomsten op locatie met paarden, gecombineerd met e-learning (55 uur totaal) lesbijeenkomsten in zeer kleine groepjes van 4-6 medecursisten.
 • Acht e-learning lessen met een duidelijk overzicht en structuur aan opdrachten voor het portfolio en bereikbaarheid van de hoofdtrainer op afstand tijdens de e-learninglessen. Zo kun je de les altijd terugkijken, readers lezen en heb je zelfs voorbeeldfilmpjes van examens. We hebben het extra gemakkelijk gemaakt en de e-learning is daardoor ook voor mensen zonder computerervaring goed te volgen!
 • Zelfstandig doen van praktijk en portfolio opdrachten en contacturen tussen de trainingsdagen met trainer en of cursisten (+-50 uur totaal).
 • Een privé coaching en een procesgesprek tijdens een van de opleidingsdagen.
 • Les van hoogwaardige deskundigen op het gebied van coaching, paarden en ondernemerschap.
 • Inclusief kosteloze herkansing en beoordeling proeffilmpjes Motiverende Gespreksvoering.
 • Twee examendagen (tijd +-6 uur) inclusief (bewijs van deelname en of) geaccrediteerd en beroepsaansprakelijk gekwalificeerd diploma tot Paardencoach. Je krijgt dus altijd een certificaat mee ter afsluiting, ook als het diploma (nog) niet behaald is, dan krijgt je alsnog een bewijs van deelname.
 • Interessante clinic tijdens een van de lessen.
 • Mogelijkheid contact vertrouwenspersoon Open2Contact.
 • Koffie, thee en koek.
 • Studie inzet.

Er is een literatuurlijst, de boeken zijn voor eigen rekening en blijven dan ook jouw bezit. Naast bovengenoemde uren aan studietijd op de locaties en in de e-learning van O2C ben je ook tijd kwijt aan het lezen van boeken, de huiswerkopdrachten en het oefenen van coaching met je eigen paarden (of paarden van derden) deze uren schrijft O2C niet voor. De uren van de voltijdopleiding zijn over +-10 maanden verspreid en komen neer op ongeveer 120 uur, maar dit is vooralsnog per persoon verschillend. Sommige cursisten gaan sneller door de opleiding heen en doen het in 90 uur, waar anderen die erg enthousiast zijn het in 200 uur doen. Maar over de linie is deze opleiding in 120 uur te doen en daarmee goed te combineren met bijvoorbeeld een vaste baan. Wel staan de lesdagen, de bijeenkomsten vooraf vast, hier wordt niet van afgeweken. Ook is het voordeel van de e-learning dat jij hierin flexibel kan inloggen op tijden die het jou uitkomt.

Investering

De voltijd opleiding inclusief begeleiding, e-learning, vaste structuur van lesdagen, kleine groepjes met de meest bijzondere ontmoetingen onderling en examens bedraagt 3800 euro exclusief btw. Een geweldige investering voor deze erkende opleiding en de niet te vergeten groei die je doormaakt en persoonlijk & zakelijk de rest van jouw leven meeneemt!

Te kostbaar voor jou? Kijk dan naar onze zelfstudie in deeltijd, die is namelijk goedkoper, maar vergt wel een ijzeren discipline van de cursist! Toch liever voltijd? Vraag dan naar mogelijkheden tot betaling in termijnen.

Premium pakket

Het is mogelijk om de jaaropleiding te upgraden naar een premiumpakket. De totaalkosten hiervoor bedragen 4500 ex btw. Het premium pakket bevat de volledige jaaropleiding, aangevuld met:

 • Startpakket Paardencoach, met onder andere handschoenen, leadrope en coachkaarten.
 • Acht keer lunch en persoonlijke begeleiding en intervisie van 1,5 uur na de praktijkles.

Dé paardencoach opleiding waarbij ‘jouw leerproces’ centraal staat

Jouw eigen proces, jouw tempo

Iedere deelnemer aan de opleiding is natuurlijk verschillend. Ieder heeft een ander doel met de opleiding. Misschien ben jij al Paardencoach en wil je verdieping, of misschien heb je nog nooit gecoacht maar staat dit al een tijdje op het wensenlijstje om te gaan doen. Misschien ben jij diegene, die deze opleiding wil doen omdat je al jaren paarden hebt en meer over jezelf en paarden wilt leren, maar niet persé echt als Paardencoach aan de slag wil in je eigen praktijk. Het is allemaal goed. Groepen ontstaan nooit voor niks. Je hebt elkaar altijd iets te leren!

Ieder heeft zijn eigen reden en zijn eigen proces. Dat begrijpen we en daarom willen we er zoveel mogelijk rekening mee houden! Dat doen we door in kleine groepen te werken, zodat er genoeg ruimte is. We werken daarnaast met verschillende professionals om de kwaliteit te waarborgen, naast je vaste hoofdtrainer. Zo zijn er procesgesprekken en is er een kwaliteitsfunctionaris. Indien er net wat meer ondersteuning mogelijk is voor jouw persoonlijke proces, kan dat in een persoonlijk verdiepingstraject.

Dé paardencoach opleiding waarbij ‘jouw leerproces’ centraal staat

Jouw eigen proces, jouw tempo

Iedere deelnemer aan de opleiding is natuurlijk verschillend. Ieder heeft een ander doel met de opleiding. Misschien ben jij al Paardencoach en wil je verdieping, of misschien heb je nog nooit gecoacht maar staat dit al een tijdje op het wensenlijstje om te gaan doen. Misschien ben jij diegene, die deze opleiding wil doen omdat je al jaren paarden hebt en meer over jezelf en paarden wilt leren, maar niet persé echt als Paardencoach aan de slag wil in je eigen praktijk. Het is allemaal goed. Groepen ontstaan nooit voor niks. Je hebt elkaar altijd iets te leren!

Ieder heeft zijn eigen reden en zijn eigen proces. Dat begrijpen we en daarom willen we er zoveel mogelijk rekening mee houden! Dat doen we door in kleine groepen te werken, zodat er genoeg ruimte is. We werken daarnaast met verschillende professionals om de kwaliteit te waarborgen, naast je vaste hoofdtrainer. Zo zijn er procesgesprekken en is er een kwaliteitsfunctionaris. Indien er net wat meer ondersteuning mogelijk is voor jouw persoonlijke proces, kan dat in een persoonlijk verdiepingstraject.

Als je de opleiding bij ons hebt afgerond…

 • Kun je zelfstandig als Paardencoach in jouw eigen praktijk aan de slag. Hoe dat precies werkt, hebben we je ook al deels geleerd tijdens de opleiding.
 • Voel je je een ander mens! Je voelt je nog veel dichter bij jezelf. Het persoonlijke proces dat tijdens de opleiding plaats heeft gevonden, heeft ervoor gezorgd dat je patronen hebt mogen doorbreken en dat je beter weet wat je wil. Je voelt je vol zelfvertrouwen.
 • Kun je jouw cliënten verder helpen met hun persoonlijke uitdagingen en ze door middel van Motiverende Gesprekstechnieken snel naar de kern begeleiden.
 • Kun je eventueel (co-)trainer of privé Paardencoach worden bij ons opleidingscentrum! We zoeken altijd nieuwe mensen die de opleiding bij ons gedaan hebben en die het leuk vinden om bij ons te komen trainen.
 • Kun je jouw bedrijf laten verzekeren. Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Paarden Coaching Nederland en daarom kun jij met ons diploma jouw bedrijf bedrijfs en beroepsaansprakelijk verzekeren. Ons diploma heeft dus een grote waarde.

Open2Contact heeft de scholingsovereenkomst met het UWV weer binnen.
Zie hieronder voor meer informatie.

Wil je de opleiding tot Paardencoach bij ons volgen? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met ons. Na wederzijdse match met onze opleiding volg de onderstaande instructies indien voor jou van toepassing.

Kennismaking met de opleiding?

maak kennis met onze trainers

Ben je nieuwsgierig of coaching met paarden wat voor jou is? Vraag een kennismaking aan met een van onze trainers in de weide. Zo kan je zelf ervaren en voelen of coaching met paarden wat voor jou is.

Ook geven we je dan meer uitleg over de opleiding, zodat jij weet of de opleiding bij je past. De kennismaking duurt ongeveer veertig minuten. Meld je aan via onderstaand formulier.

De intake is vrijblijvend, we zorgen dat je er altijd een stapje wijzer van wordt en dichter bij jouw droom komt! Tijdens de kennismaking passen we een motiverende gespreksvoering toe waardoor jij dichter bij je eigen wensen en verlangens komt. Je gaat met een duidelijk beeld over jouw doelen, wensen en informatie over de opleiding naar huis.

Na een paar dagen hebben we even contact om te kijken of we met elkaar verder gaan. Als we verder gaan krijg je van ons documenten en starten we op korte termijn jouw inschrijving. Samen gaan we een prachtig jaar en een mooie reis tegemoet. Op naar jouw professionalisering als Paardencoach. We kiezen voor ‘samen’ omdat ook wij een juiste match met onze cursisten belangrijk vinden. Leren in een prettige, verantwoorde omgeving staat altijd voorop.

Voel je welkom en zet die eerste stap op weg naar een kennismaking voor deze waardevolle en unieke opleiding!

 

 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.