fbpx
Open2Contact

Over ons

Open2Contact is dé opleider op het gebied van coaching met paarden in Nederland. Open2Contact leidt paardencoaches op die in staat zijn met een juiste combinatie van tools; hoofd en hart het paard als instrument voor de coachee in te zetten tot een positieve gedragsverandering.

Oprichtster

Rosa van Veen

Rosa heeft een diepe missie en visie op Paardencoachend Nederland en voelt samen met haar team de taak deze unieke werksoort naar een hoger plan te tillen.

Zij is zakelijk, eerlijk, duidelijk en intuïtief. Als je met haar in contact komt kun je diepgang, eerlijkheid, vertrouwen en zelfreflectie verwachten. Zij heeft zich verdiept in verschillende disciplines binnen de paardenhouderij, van fokkerij, tot dressuurmatige wedstrijdruiter, instructrice tot paardencoach.

Daarnaast heeft ze een ruime bestuurlijke en leidinggevende ervaring vanuit de zorg en het bedrijfsleven. Kenmerkend aan Rosa is, dat zij altijd openstaat voor ontwikkeling en ondernemerschap. Rosa haalt graag het allerbeste uit haar medemensen en gelooft dat er altijd een mogelijkheid is als je iets echt heel graag wilt.

open2contact

Trainers 

Rebecca Huygens

Rebecca weet mensen vanuit rust en vertrouwen te benaderen. Rebecca is zeer bekwaam in het werken met mensen en paarden en heeft het vermogen om mensen direct te begrijpen. De wens van de cursist staat bij Rebecca altijd voorop. Als je bij Rebecca de opleiding geniet zet deze reis jou aan tot nadenken. Als trainer is zij rustig en bekwaam en weet ze mensen tot hun eigen innerlijk te doen leiden. Zij geeft mensen veel vrijheid en ruimte en daardoor komen mensen makkelijk tot zichzelf. Het nodigt hen uit naar zichzelf en waarde van de opleiding te kijken. Rebecca is zeer ervaren in het werken met paarden en als Paardencoach. Zo is zij werkzaam (geweest) binnen de sector van sportruiter tot gediplomeerde Paardencoach. Rebecca heeft meerdere Paardencoach opleidingen en trainersscholingen genoten en weet goed wat zij doet en waar de opleiding binnen O2C voor staat. Daarnaast is zij ook gespecialiseerd als kindercoach en als pedagoog binnen de pedagogische sector. Rebecca begeleid naast de opleiding tot Paardencoach ook het verdiepingsjaar van de Paardencoach en de opleiding driedaagse Paardencoaching voor kinderen en pubers.

Henka Rooze

Henka werkt als docent en Paardencoach aan de hippische opleiding in Dronten. Zij is gericht op de inhoud en de kern bij mensen en uitermate deskundig in het signaleren van communicatieve interactie tussen mens en paard. Mensen voelen zich prettig bij Henka. Henka is oprecht geïnteresseerd in mensen en zeer vakbekwaam in haar handelen als trainer van Paardencoaches in spe. Zij weet mensen “uit het hoofd” in het “hart” te laten voortbewegen. Henka is liefdevol en eerlijk tegelijk, bij Henka weet je precies waar je aan toe bent. Henka ziet echt wat iemand nodig heeft en heeft een ongekende energie in het vooruit helpen van haar medemens! Tevens weet zij heel veel van en over paarden en zijn we als opleider echt gezegend met deze parel vanwege haar agrarische kijk op en achtergrond vanuit de paardensector.

Anniek van den Bogerd

Anniek is eerlijk en puur. Anniek heeft een talentvolle energie in het naar voren halen van de innerlijke drijfveren. Zij heeft een achtergrond vanuit het HR management en weet hoe men zijn of haar bedrijf en ondernemerschap het beste kan optimaliseren. Zij is tijdens de privécoaching sessies van onze cursisten gericht op interactie tussen mens en paard en heeft ontzettend veel kennis in het grondwerken met paarden.

Na een prive sessie bij Anniek heb je zowel lijfelijk als mentaal heel hard gewerkt met het paard en kom je voldaan thuis. Als hoofdtrainer heeft Anniek een sterk observerend vermogen en veel LEF om het beste in mensen aan te wakkeren. Zij heeft een sterk gestructureerde manier van lesgeven en is een grote inspiratiebron voor onze cursisten.

Wij zijn heel erg blij met Anniek in ons midden binnen Open2Contact.

Rolf Scheerder

Rolf heeft een achtergrond vanuit het bedrijfsleven. Hij is gericht op talenten, ambities en innerlijke drijfveren van mensen. Rolf werkt met diverse wetenschappelijk onderbouwde interventies en is een “meester” in het luisteren en begrijpen van mensen. Ongekend wat een energie Rolf in zijn trainingsgroepen stopt! Rolf heeft vanuit vroeger veel ervaring met paarden, ook heeft hij veel van zijn broer meegekregen, wie als hoefsmid een onderneming leidde. Rolf heeft jarenlang ervaring als trainer en geeft naast zijn trainerschap bij O2C regelmatig coachingsessies met paarden aan mensen in het bedrijfsleven. Door zijn ruime ervaring weet hij een ontzettend goede vertaling te maken tussen de praktijk en theorie in het coachen met paarden. Stel je jezelf open? Dan kun je ontzettend veel van Rolf leren in het beroep tot Paardencoach!

Keurmerken

Nederlandse Raad voor Training en Opleiding

Open2Contact heeft kwaliteit hoog in het vaandel en is daarom voorzien van het keurmerk bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Het keurmerk geeft zekerheid bij de keuze voor een aanbieder. Private opleidingsbureaus, onderwijsinstellingen en exameninstituten hebben een breed en divers aanbod aan opleidingsvormen, -technieken en -instrumenten. Deze diversiteit is de kracht van de private opleidingsbranche. Het NRTO-keurmerk fungeert in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut, trainingsbureau, EVC-aanbieder of examenaanbieder.

Zo werkt Open2Contact volgens de gedragscode en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Deze kunt u terugvinden op de website van het NRTO: https://www.nrto.nl/partnerorganisaties/kwaliteitslabels_en_keurmerken/gedragscodes/

O2C heeft voor het volgen van de NRTO richtlijnen gekozen omdat O2C zich evenals de NRTO richt op kwaliteit. O2C stelt zich dan ook dienstbaar en kwalitatief verantwoord op door de NRTO richtlijnen te volgen. Dankzij de NRTO is O2C bewust bezig met haar opleidingscentrum, waar haar klanten de vruchten van kunnen plukken.

Vereniging Paarden Coaching Nederland

O2C is ook voornemens de richtlijnen van het keurmerk te volgen van Vereniging Paarden Coaching Nederland (V-PCN). Een recent opgerichte beroepsvereniging voor Paardencoaches en opleiders welke medio september 2018 van start gaat. Houd de website in de gaten: www.v-pcn.nl

Lees de het laatste nieuws van V-PCN:

Open2Contact

Klanttevredenheidsonderzoek

Het klanttevredenheidsonderzoeksformat wordt de cliënt opgestuurd per e-mail na afronding van de cursus/opleiding/coaching.