fbpx
Open2Contact

Over ons

Open2Contact is dé opleider op het gebied van coaching met paarden in Nederland. Open2Contact leidt paardencoaches op die in staat zijn met een juiste combinatie van tools; hoofd en hart het paard als instrument voor de coachee in te zetten tot een positieve gedragsverandering.

Oprichtster

Rosa van Veen

Rosa heeft een diepe missie en visie op Paardencoachend Nederland en voelt samen met haar team de taak deze unieke werksoort naar een hoger plan te tillen.

Zij is zakelijk, eerlijk, duidelijk en intuïtief. Als je met haar in contact komt kun je diepgang, eerlijkheid, vertrouwen en zelfreflectie verwachten. Zij heeft zich verdiept in verschillende disciplines binnen de paardenhouderij, van fokkerij, tot dressuurmatige wedstrijdruiter, instructrice tot Paardencoach.

Daarnaast heeft ze een ruime bestuurlijke en leidinggevende ervaring vanuit de zorg en het bedrijfsleven. Kenmerkend aan Rosa is, dat zij altijd openstaat voor ontwikkeling en ondernemerschap. Rosa haalt graag het allerbeste uit haar medemensen en gelooft dat er altijd een mogelijkheid is als je iets echt heel graag wilt.

open2contact

Trainers 

Rebecca Huygens – hoofdtrainer jaaropleidingen

Rebecca weet mensen vanuit rust en vertrouwen te benaderen. Rebecca is zeer bekwaam in het werken met mensen en paarden en heeft het vermogen om mensen direct te begrijpen. De wens van de cursist staat bij Rebecca altijd voorop. Als je bij Rebecca de opleiding geniet zet deze reis jou aan tot nadenken. Als trainer is zij rustig en bekwaam en weet ze mensen tot hun eigen innerlijk te doen leiden.

Zij geeft mensen veel vrijheid en ruimte en daardoor komen mensen makkelijk tot zichzelf. Het nodigt hen uit naar zichzelf en waarde van de opleiding te kijken. Rebecca is zeer ervaren in het werken met paarden en als Paardencoach. Zo is zij werkzaam (geweest) binnen de sector van sportruiter tot gediplomeerde Paardencoach. Rebecca heeft meerdere Paardencoach opleidingen en trainersscholingen genoten en weet goed wat zij doet en waar de opleiding binnen O2C voor staat. Daarnaast is zij ook gespecialiseerd als kindercoach en als pedagoog binnen de pedagogische sector.

Rebecca begeleid naast de opleiding tot Paardencoach ook het verdiepingsjaar van de Paardencoach en de opleiding driedaagse Paardencoaching voor kinderen en pubers.

Henka Rooze – hoofdtrainer jaaropleidingen

Henka werkt naast trainer bij O2C, als docent en Paardencoach aan een hogeschool. Zij is gericht op de inhoud en de kern bij mensen en uitermate deskundig in het signaleren van communicatieve interactie tussen mens en paard. Mensen voelen zich prettig bij Henka. Henka is oprecht geïnteresseerd in mensen en zeer vakbekwaam in haar handelen als trainer van Paardencoaches in spe.

Zij weet mensen “uit het hoofd” in het “hart” te laten voortbewegen. Henka is liefdevol en eerlijk tegelijk, bij Henka weet je precies waar je aan toe bent. Henka ziet echt wat iemand nodig heeft en heeft een ongekende energie in het vooruit helpen van haar medemens!

Tevens weet zij heel veel van en over paarden en zijn we als opleider echt gezegend met deze parel vanwege haar agrarische kijk op en achtergrond vanuit de paardensector.

Rolf Scheerder – hoofdtrainer jaaropleidingen

Rolf heeft een achtergrond vanuit het bedrijfsleven. Hij is gericht op talenten, ambities en innerlijke drijfveren van mensen. Rolf werkt met diverse wetenschappelijk onderbouwde interventies en is een “meester” in het luisteren en begrijpen van mensen. Ongekend wat een energie Rolf in zijn trainingsgroepen stopt!

Rolf heeft vanuit vroeger veel ervaring met paarden, ook heeft hij veel van zijn broer meegekregen, wie als hoefsmid een onderneming leidde. Rolf heeft jarenlang ervaring als trainer en geeft naast zijn trainerschap bij O2C regelmatig coachingsessies met paarden aan mensen in het bedrijfsleven. Door zijn ruime ervaring weet hij een ontzettend goede vertaling te maken tussen de praktijk en theorie in het coachen met paarden. Stel je jezelf open? Dan kun je ontzettend veel van Rolf leren in het beroep tot Paardencoach!

Sharilla Strijbis – hoofdtrainer jaaropleidingen

Sharilla is in het dagelijks leven instructrice, Paardencoach en trainer. Ze is dol op paarden en actief als amazone in de dressuursport. Zij weet tijdens de coachsessies meteen de kern te raken.

Sharilla laat zien dat zij diepgaande coach en trainingssessies kan neerzetten. Zij is vasthoudend, eerlijk en integer. Sharilla is duidelijk op een prettige manier, ze weet de sessies goed te leiden en vorm te geven en staat vol sprankeling voor onze groepen.

We zijn blij met de samenwerking met Sharilla een dame met een gouden hart waar onze cursisten en collega’s op kunnen bouwen.

Daphne Reimerkink – trainer en sales medewerker 

Daphne heeft veel ervaring in het bedrijfsleven. Daphne is een doorzetter en een mensen mens. Op Daphne kan men bouwen, ze is eerlijk en duidelijk in haar communicatie. Daphne is loyaal en zeer organisatiesensitief.
Ook op groepen weet zij haar bijdrage te leveren. Daphne ziet precies wat cursisten nodig hebben en helpt hen met passie. Daphne laat geen taken liggen maar pakt aan, ook weet zij de juiste stellingen op te pakken in de groepslessen waardoor het leerrendement voor de groepen vergroot.

Daphne is een warme en doelgerichte vrouw, zie je Daphne dan zie je een liefdevolle sterke energie.

Mireille van Damme – hoofdtrainer jaaropleidingen

Mireille is docent aan de Hippische bedrijfskunde aan een Hogeschool, eigenaresse van een pensionstal in Elburg en trainer bij O2C. Als paardencoach en trainer is Mireille een “bezige bij” noemen. Mireille is een actieve coach met het hart op de goede plaats. Ze kan gevoelens meteen oppikken en op een warme en zachte manier teruggeven.

Zij is zeer kundig in het omgaan met de paarden en weet via de paarden met mensen op een diepgaand niveau te communiceren. Wij zijn erg blij in het team met Mireille, dankzij haar heerst er een vrolijke en kwalitatief verantwoorde dynamiek.

Mireille is warm, loyaal, heeft hart voor kwaliteit en is creëert een warme sfeer op groepen.

Bineke de Vries – hoofdtrainer & kwaliteitsfunctionaris jaaropleidingen

Bineke heeft enorm veel ervaring en expertise in huis. Zij is al jaren actief in allerlei hippische netwerken, daarnaast is zij een echte ervaren resultaatgerichte ondernemer, leidt instructrices op en is dressuursport jury. Bineke is een intelligente en ondernemende vrouw, ze is integer en men krijgt altijd een duidelijk, zuiver en eerlijk antwoord van haar.

Bineke ziet meteen waar mensen staan in hun leerproces en kan hen de juiste en vooral praktische tools aanreiken om professioneel aan de slag te gaan. Bineke pikt zaken snel op en sluit zich gemakkelijk aan in zowel ons team, als co-trainer binnen de opleidingsgroepen. Haar praktische en doelgerichte houding maken leerlijnen simpel te volgen voor iedere cursist.

Saskia Morsink – hoofdtrainer jaaropleidingen

Saskia heeft veel ervaring als instructrice en als Paardencoach. Ook is Saskia een ondernemende en zakelijke vrouw, zo heeft zij haar eigen ruitersport webshop. Saskia kan zeer doelgericht werken en werpt graag een kritische blik op het geheel, zij weet dit warm doch doortastend te doen.

Ook heeft zij een warm hart voor menselijke processen. Saskia leeft zichzelf in, in zowel het paard als het individu en is daarmee een warme en respectvolle Paardencoach. Saskia heeft een grote liefde voor mensen en paarden en dat is merkbaar tijdens haar coachsessies.

Jannette Eggers – trainer jaaropleiding Paardencoaches

 

Danielle Meyboom – Privécoach opleidingcentrum

Mylene Wildschudt – Stagaire

Mylene Wildschut onze stagiaire vanaf februari 2021. Zij volgt de studie toegepaste psychologie. Wij zijn erg blij dat wij haar stageplaats mogen zijn. Mylene richt xich voornamelijk op trainingsstijlen van onze trainers en het kennis maken met werken met verschillende multidisciplinaire professionals in een organisatie.

Jouw foto kan hier

Wil jij het team van Open2Contact versterken als paardencoach of trainer? 
Lees er hier meer over.

Keurmerken

Nederlandse Raad voor Training en Opleiding

Open2Contact heeft kwaliteit hoog in het vaandel en is daarom voorzien van het keurmerk bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Het keurmerk geeft zekerheid bij de keuze voor een aanbieder. Private opleidingsbureaus, onderwijsinstellingen en exameninstituten hebben een breed en divers aanbod aan opleidingsvormen, -technieken en -instrumenten. Deze diversiteit is de kracht van de private opleidingsbranche. Het NRTO-keurmerk fungeert in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut, trainingsbureau, EVC-aanbieder of examenaanbieder.

Zo werkt Open2Contact volgens de gedragscode en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Deze kunt u terugvinden op de website van het NRTO: https://www.nrto.nl/partnerorganisaties/kwaliteitslabels_en_keurmerken/gedragscodes/

O2C heeft voor het volgen van de NRTO richtlijnen gekozen omdat O2C zich evenals de NRTO richt op kwaliteit. O2C stelt zich dan ook dienstbaar en kwalitatief verantwoord op door de NRTO richtlijnen te volgen. Dankzij de NRTO is O2C bewust bezig met haar opleidingscentrum, waar haar klanten de vruchten van kunnen plukken.

Vereniging Paarden Coaching Nederland

O2C is ook voornemens de richtlijnen van het keurmerk te volgen van Vereniging Paarden Coaching Nederland (V-PCN). Een recent opgerichte beroepsvereniging voor Paardencoaches en opleiders welke medio september 2018 van start gaat. Houd de website in de gaten: www.v-pcn.nl

Lees de het laatste nieuws van V-PCN:

Open2Contact

Klanttevredenheidsonderzoek

Het klanttevredenheidsonderzoeksformat wordt de cliënt opgestuurd per e-mail na afronding van de cursus/opleiding/coaching.